• 04 januari 2022

Cyber Recovery voor Sheltered Harbor

In 2015 is door de Amerikaanse financiële industrie de Sheltered Harbor standaard ontwikkeld om de weerbaarheid bij cyberdreigingen te beschrijven en om met afdoende oplossingen te komen. Cyberdreigingen, waaronder ransomware, dataverminking, of diefstal van data van productie- en backupsystemen brengen financiële data van consumenten en financiële instellingen zoals banken, in gevaar. Aanvallen op Amerikaanse banken of brokerage firma’s zou een wereldwijde crisis opleveren.

Sheltered Harbor verbetert de financiële stabiliteit van Amerika en de wereld. Het biedt weerbaarheid tegen de gevolgen van cyberdreigingen door persoonlijke en kritieke persoonlijke data van klanten te isoleren van de productieomgeving en ‘immutable’, niet te veranderen dus, in een digitale ‘Vault’ op te slaan. Deze digitale kluis stelt de financiële instelling in gelegenheid om bij een gelukte cyberaanval, snel te recoveren en de kritieke data terug te zetten. Hiermee wordt de continuïteit geborgd, en de klanttevredenheid niet of nauwelijks op de proef gesteld.

Turn-key oplossing voor finance

Dell is toegetreden als alliantiepartner in Sheltered Harbor en biedt als enige partner een turn-key oplossing die financiële instellingen helpt om in het Sheltered Harbor format persoonlijke en kritieke data van klanten veilig te beheren op de Data Vault van Dell EMC’s PowerProtect Cyber Recovery for Sheltered Harbor Solution; Encrypted, niet te veranderen en geïsoleerd van de IT infrastructure van de instelling.

Verschillen met de standaard oplossing

Met extenties als Archive Generation en Secure Reporitory processes, zijn dit de belangrijkste verschillen met de standaard oplossing van Dell EMC en om aan de Sheltered Harbor standaard te voldoen. Het proces van beveiliging is verder identiek. Data die weer extracted van de backup terug naar de productieomgeving gaat, wordt veilig getransporteerd via de ‘air-gap’ en naar de vault-omgeving gebracht, waar nog een aantal beveiligingsstappen worden doorlopen voor de data weer beschikbaar is.

Organisaties die participeren in de Sheltered Harbor alliantie zoals banken, kredietverstrekkers en organisaties in brokerage met belangen in- of lijnen naar het Amerikaanse financiële systeem, zijn geholpen met een direct inzetbare oplossing die dankzij de Vault-technologie financiële, persoonlijke en andere kritieke data veilig houdt en voor de beste customer experience zorgt.

Lees hier de Solution Brief van Dell, met daarin meer informatie, of neem contact op met het Dell Team van Tech Data, bereikbaar via 088-1334000 of mail naar dell@techdata.nl

Terug naar Mediabibliotheek
  • Datasecurity