• 17 maart 2021
  • Author: Tech Data

DataProtect Express: zo beschermt u mkb-klanten tegen dataverlies

In het geval van bijvoorbeeld een ransomware-aanval is een goede back-up, de redder in nood. Met DataProtect Express introduceert Cohesity een back-up- en recoveryoplossing op enterpriseniveau, maar dan volledig afgestemd op de behoeften van het mkb. Wat moet u als partner weten over Cohesity DataProtect Express?

Waarom introduceert Cohesity een back-up- en recoveryoplossing voor het mkb?

Het gros van alle bedrijfsgegevens komt terecht in een waaier van opslaglocaties, zowel on-premise als in de cloud. Dit noemen we ook wel datafragmentatie. Hierdoor vormen het beheer, de back-up en de beveiliging van de data een grote uitdaging. Cohesity maakt een einde aan deze fragmentatie door alle data samen te brengen op één web-scale platform, en bijvoorbeeld te beschermen met DataProtect.

De grootste bedrijven ter wereld, van banken tot telecomproviders en ruimtevaartorganisaties, maken gebruik van de oplossingen van Cohesity. Maar ook kleinere bedrijven hebben te maken met gefragmenteerde data, en die data staan aan dezelfde risico’s bloot. Zo waarschuwt het Digital Trust Center dat ook kleinere bedrijven in toenemende mate te maken hebben met ransomware. Het terugzetten van een betrouwbare back-up is dan de enige manier om zonder betaling van het losgeld toch weer over de data te kunnen beschikken.

Wat maakt DataProtect Express aantrekkelijk voor het mkb?

DataProtect Express is volledig afgestemd op de behoeften van kleine en met name middelgrote bedrijven. Een enkele bestelregel bestaat uit:

  • vooraf geconfigureerde, geteste en eenvoudig te installeren hardware,
  • de juiste ondersteuning voor één of drie jaar,
  • het benodigde aantal licenties.

Door de vooraf vastgestelde kortingen kunnen uw klanten tegen een zeer scherpe prijs gebruikmaken van een Next Gen-datamanagementoplossing. Het scherpe prijskaartje doet geen afbreuk aan de functionaliteit. Uw klant beschikt over de features waar ook de grote klanten van Cohesity over beschikken, zoals de mogelijkheid om grote hoeveelheden data in één keer terug te zetten (Instant Mass Restore), asynchrone replicatie en onbeperkt de mogelijkheid om data te archiveren in de cloud van bijvoorbeeld Amazon of Microsoft. Voor de bescherming van data maakt het niet uit waar of op welk platform ze staan.

Is DataProtect Express in meerdere varianten beschikbaar?

Cohesity biedt vier verschillende ‘packages’ aan, zodat er altijd wel een hardware configuratie is die aansluit op de behoeften van uw mkb-klant. Het gaat om de volgende bundels:

  • Package 1: drie nodes, 24 TB storage, geschikt voor omgevingen tot ongeveer 175 virtuele machines.
  • Package 2: drie nodes, 48 TB storage, geschikt voor omgevingen tot zo’n 350 VM’s.
  • Package 3: vier nodes, 32 TB storage, geschikt voor omgevingen tot ongeveer 230 VM’s.
  • Package 4: vier nodes, 64 TB en tot ongeveer 460 VM’s.

Mogen al mijn klanten van dit aanbod gebruikmaken?

DataProtect Express is met name bedoeld als complete instapoplossing voor het mkb en middelgrote enterprisebedrijven. Er zijn wel enkele restricties. Zo is het aanbod enkel en alleen bedoeld voor nieuwe klanten met een maximum van twee bundels (in totaal maximaal 128 TB) per nieuwe klant. Het staat partners van Cohesity vrij om meerdere klanten een bundel aan te bieden. Ook is er een migratiepad beschikbaar voor klanten die na verloop van tijd behoefte hebben aan uitbreiding.

Wat zijn de voordelen van DataProtect Express voor mij als partner?

Met DataProtect Express biedt Cohesity u een kans om uw datamanagementportfolio snel uit te breiden met een oplossing specifiek voor het snelgroeiende middensegment. Doordat de oplossing vooraf is geconfigureerd en tegen een vaste prijs wordt aangeboden, bent u minder tijd kwijt aan het opstellen van offertes en het plaatsen van bestellingen. Dat versnelt de salescyclus aanzienlijk.

Hoe kan ik als partner DataProtect Express toevoegen aan mijn portfolio?

Voor informatie over opties en specificaties, en om een offerte aan te vragen, kunt u terecht bij Tech Data. Voor het aanvragen van een offerte moet u wel beschikken over een goedgekeurde ‘opportunity registration’ van Cohesity. Als geautoriseerde Cohesity-distributeur helpen wij u daar graag bij.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar Mediabibliotheek