• 16 december 2021

De voordelen van een geïsoleerde Recovery omgeving

Hoe snel is uw klant weer recovered van een cyberaanval?

Wist u dat in de top 5 van investeringen die organisaties in hun IT doen, cybersecurity met stip op 1 staat? In het Innovation Insight onderzoek over geïsoleerde recovery omgevingen dat Gartner begin dit jaar deed, kwam naar voren dat 61% van de respondenten hierop inzet, aangezien ransomware dusdanig grote impact heeft in zowel het aantal aanvallen als aan te richten schade, dat organisaties ook zien dat niet alle ransomwareaanvallen af te wenden en te voorkomen zijn. Zij moeten dus ook een goed plan voor een recovery hebben, als er toch een cyberaanval toegang krijgt tot applicaties en bedrijfskritische data. Ook zien respondenten een toenemende trend naar aanvallen op de backupsystemen. Het laat zich raden dat een aangevallen backupsysteem voorkomt dat er succesvol recovered kan worden.

Van diverse oplossingen, raadt Gartner aan om in ieder geval een ‘immutable’ backup beschikbaar te hebben op een fysiek andere locatie, los van de productieomgeving. Deze backup is geïsoleerd en heeft een write-lock (WORM) die voorkomt dat er ook maar één enkele verandering plaats kan vinden. Deze Isolated Data Vault (de IDV) is de oplossing die de geïsoleerde recovery (IRE) mogelijk maakt. Samen met een reeks aan geïntegreerde beheer- en securityvoorzieningen helpt dit om voorbereid te zijn op cyberattacks en daar snel van te recoveren.

Dell EMC Powerprotect Cyber Recovery Solution

Nu data-driven en cloud-first opererende organisaties steeds vaker blootgesteld worden aan cyberaanvallen, neemt ook de succesratio van de aanvallen toe. Dell EMC biedt met de PowerProtect Cyber Recovery solution de geïsoleerde omgeving waar data-backups buiten de productieomgeving worden gehouden. Deze Cyber Recovery Vault biedt meerdere lagen van beveiliging, verplaatst bedrijfskritische data weg van waar de aanval plaats vindt en is alleen toegankelijk met aparte securitymaatregelen voor toegang, waaronder multi-factor authenticatie.

Intelligente securityvoorzieningen

Additioneel wordt de PowerProtect server gescheiden van het netwerk middels een geautomatiseerde ‘air gap’ en houdt twijfelachtige beheeracties tegen. De PowerProtect Cyber Recovery automatiseert de synchronisatie  tussen de productie systemen en de vault door immutable kopieën te maken met vergrendelde retentie policies. Geïntegreerde CyberSense vindt voortijdig tot 99,5% aan data-corrupties dankzij machine-learning. Dit helpt uw klant bedreigingen te identificeren en te diagnostiseren voordat deze in een nieuwe backup worden weggeschreven.

Veilige backups voor een veilige, snelle recovery

Dell EMC Power Protect Cyber Security is een oplossing voor alle organisaties die een gedegen aanpak willen hebben om hun kostbare backups veilig te stellen en inzetten op een verbetering van hun business continuïteit. Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery Solution doet dit op een volledig geautomatiseerde en intelligente manier. Kan uw klant zich geen stilstand permitteren?

Neem dan contact op met het Dell Team van Tech Data om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar Mediabibliotheek
  • Datasecurity