• 20 april 2022

Gartner onderzocht het belang van geïsoleerde recovery omgevingen

Onderzoeksbureau Gartner heeft half 2021 een rapport gepresenteerd, waarin inzichten en aanbevelingen worden gedeeld over het belang van geïsoleerde recovery omgevingen. Met toenemende cyberaanvallen op niet alleen productie- maar ook steeds vaker op backup-omgevingen, is het van belang dat er wordt gekeken of investeren in systemen die hier oplossingen voor bieden, de investering waard zijn, of dat andere oplossingen ook afdoende zijn.

Een aantal bevindingen:

  • Geïsoleerde recovery omgevingen (IREs) met immutable data vaults (IDVs) bieden weliswaar de hoogste graad van beveiliging en recovery bij gelukte cyberaanvallen, bij het repliceren van data die het betreft gaat toch vaak wat mis, zoals bij encrypted data. Dat vergt dus extra investeringen.
  • Een IRE met IDV vervangt niet de bestaande backup- en disaster recovery systemen. Het is een extra toevoeging die immutable backups achter de hand houdt voor als het écht mis gaat.
  • IRE’s met IDV leveren alleen wat zij beloven als alle componenten aanwezig en geïnstalleerd zijn, zoals een fysiek veilige locatie, toegewezen recovery servers, data diodes, air-gap en data-scanning en cleaning tools, door extra personeel uitgevoerd.
  • Immutability wordt door vendoren verschillend geïmplementeerd en variëren in effectiviteit. Van belang dus dat u weet hoe de vendor van uw keuze hiermee omgaat, om het risico dat hackers het kunnen overbruggen en alsnog schade kunnen aanrichten.

Aanbevelingen die Gartner doet in dit onderzoek zijn:

  • Organisaties moeten een risico analyse doen op hun backup- en recovery oplossing om de verwachtingen en acceptabel risico in lijn te kunnen brengen
  • Voorkom overkill aan investeringen door eerst nieuwe oplossingen goed te evalueren op voordelen, uitdagingen en alternatieven, omdat er vaak grote investeringen en expertise voor nodig zijn.
  • Implementeer de IRE met IDV alleen voor de meest kritieke business applicaties.
  • Optimaliseer de recoverytijd door IRE’s met IDV’s liefst zo dicht mogelijk bij de productieomgeving beschikbaar te hebben.
  • Implementeer ten minste één immutable backup kopie. Dit is de belangrijkste manier van beveiligen van een backup. Alle andere methoden zijn complementair.

Een uitstekende oplossing

In dit kader zien we dat Dell EMC’s PowerProtect Cyber Recovery Solution een uitstekende oplossing is die de bevindingen en aanbevelingen van Gartner ondersteunt, en hier de antwoorden voor biedt voor de beste prijs en die direct inzetbaar is. Het is een uitgelezen kans voor data-driven organisaties die zich echt geen cyberaanval met dataverlies, stilstand of losgeldeis kunnen veroorloven. Technisch niet, organisatorisch niet maar ook vooral niet voor de gevolgen voor de klant en de business waar de organisatie van afhankelijk is.

Dell EMC zorgt met één investering voor veilige immutable backups op een van de productieomgeving geïsoleerde appliance, die met Vault technologie backups intelligent en veilig identificeert, scant en opslaat. In het geval van een gelukte cyberaanval, is uw klant snel weer up-and-running met de veilige backups.

Om kritieke data te beveiligen, mag een een goede backup- en recoverystrategie niet ontbreken. Door Dell EMC Cyber Recovery Solution te integreren, kan uw klant erop vertrouwen dat er snel en met zekerheid goede en schone backups kunnen worden geïdentificeerd en terug gezet kunnen worden na een cyberaanval die niet afgewend kon worden.

Lees hier de het Gartner report over inzichten in investeren in Data Vaults, met daarin meer informatie, of neem contact op met het Dell Team van Tech Data, bereikbaar via 088-1334000 of mail naar dell@techdata.nl

Terug naar Mediabibliotheek
  • Datasecurity