• 29 juni 2022

Hoe machine-learning de data-omgeving veilig houdt

Met het bewaren van gelockte en versleutelde back-ups die los staan van de productieomgeving, heeft uw klant met Dell’s PowerProtect Cyber Recovery Solution een uitstekende oplossing voor als het toch een keer mis gaat bij een cyberaanval. Maar hoe intelligent is deze oplossing eigenlijk? Hackers zitten niet stil en hun methoden voor aanvallen ontwikkelen zich steeds verder en sneller.

Intelligente software met krachtige hardware

Een belangrijk onderdeel is de CyberSense software. CyberSense is voortgekomen door de overname van Index Engines door Dell. Dit bedrijf biedt met hun Power Over Information™ al sinds 2004 een toonaangevend indexeringsplatform voor kwaadwillende cyberacties bij datacenteromgevingen. Dell heeft de technologie nu geïmplementeerd en biedt deze aan als CyberSense.

Voorkom false negatives, ontvang alleen relevante meldingen

CyberSense-software is het enige data-analyseproduct op de markt dat de integriteit in alle bestanden en databases al bij de eerste scan valideert. CyberSense detecteert zelfs de meest geavanceerde corruptie die zich in bestanden verbergt, waardoor 99,5 procent van de beheerders vertrouwen heeft in de waarschuwingen dat er een aanval heeft plaatsgevonden. Dit is veel betrouwbaarder dan scans met alleen metadata of het verzenden van gevoelige inhoud naar de cloud voor analyse. De machine-learning-analyse in CyberSense vergelijkt gegevens terwijl deze in de loop van de tijd veranderen om verdacht gedrag en cybercorruptie te detecteren. Het biedt rapporten na een aanval en diagnostische details om het herstel te ondersteunen. In de meeste gevallen zullen gebruikers hun hersteltijd verkorten van weken en maanden tot uren.

Kostenbesparing door efficiëntie in prioriseren van scans

CyberSense bevat een intelligente architectuur die prioriteit geeft aan het analyseren van recent gewijzigde data. Hierdoor kan de meest verdachte data als eerste worden gecontroleerd op integriteit en vervolgens data met een lagere prioriteit worden gescand. Dit biedt aanzienlijke kostenbesparingen voor uw klanten die Cyber Recovery met CyberSense implementeren door het veel efficiënter inzetten van processor-rekenkracht.

Meer informatie

Is uw klant toe aan een Dell’s PowerProtect Cyber Recovery Solution, een CyberVault die zijn data veilig houdt?

Lees ook onze blog over CyberVault, de PowerProtect Cyber Recovery solution van Dell.

Of neem contact op met het Dell team van Tech Data, via 088-1334000

Terug naar Mediabibliotheek