• 07 juni 2022

Houd tijd en geld over, met Cloud Backup van NetApp

Toenemende hoeveelheden data zijn steeds vaker een groter struikelblok voor de IT beheerders bij uw klanten. Archivering vergt vaak kostbare opslagruimte op bestaande opslag en het beperkt daarmee ook vaak nog de performance van de IT storage-omgeving.  De cloud lijkt een makkelijke en interessante mogelijkheid om back-ups onder te brengen. Maar hoe doe je dit en hoe kun je er ook nog tijd en geld mee besparen?

NetApp Cloud Back-up doet precies wat de naam doet vermoeden, maar dankzij het intelligente ONTAP besturingssysteem worden back-ups 100x sneller gemaakt, zijn bovendien eenvoudiger te restoren en veel betrouwbaarder dan andere oplossingen. Voor alle organisaties die al reeds profiteren van ONTAP storage, is Cloud Backup een uitstekende back-up oplossing die niet mag ontbreken.

Verlaag de back-up footprint

Als uw klant zo min mogelijk wil omkijken naar zijn back-up taken, dan biedt Cloud Backup van NetApp de tijd- en kostenbesparing waar uw klant naar op zoek is. Dankzij geavanceerde automatiseringstaken en intelligente processen die de back-up footprint verlaagt, bespaart uw klant op zowel tijd als kosten. Dankzij SnapMirror Cloud wordt object storage gebaseerde back-up snel en efficiënt naar een cloudprovider naar keuze geback-upped, zoals naar AWS, Microsoft Azure, Google Cloud of naar NetApp StorageGRID.

Incremental Forever

ONTAP technologie zorgt voor een goedkopere en veel snellere manier van back-uppen dan bijvoorbeeld NDMP technologie. Door steeds alleen nieuwe of gewijzigde data toe te voegen aan de back-up, zelfs open- en in gebruik zijnde data, bespaart het tijd en wordt de back-up veilig buiten het pand en eigen data-center bewaard. Het houdt het netwerk vrij voor de business.

Ondersteunde workloads

Organisaties werken met een veelvoud aan workloads. Goed te weten dat Cloud Backup de bekende workloads als NAS, Kubernetes, VM’s, applicaties en databases ondersteunt en back-upt.

Amazon S3 Block Public Access

Kiest uw klant of heeft hij AWS als Cloud provider, dan profiteert hij van de S3 Block Public Access mogelijkheid tot de back-ups. Hiermee kan er publieke toegang worden verleend of juist beperkt tot buckets of objecten aan specifieke groepen en personen.

Security

Back-ups worden uiteraard voor het veilig houden van data ingezet, voor als het eens mis mocht gaan. NetApp heeft ervoor gezorgd dat het back-uppen met de hoogste graad van beveiliging plaats vindt. Met AES-256 bits encryptie, zowel in ruste als via TLS/HTTPS, met CMK en private-netwerk connectiviteit tussen bron en de cloud, met proxy, worden ondersteund.
Restoren kan uw klant door complete volumes of enkele files terug te zetten. De gebruiker kan dus snel weer verder werken met de files die per ongeluk zijn verwijderd.

Doe de interactieve rondleiding

Bekijk hier hoe eenvoudig NetApp Cloud Backup is en hoe het uw klant tijd en geld kan besparen.

Voor meer informatie, neem contact op met het NetApp team van Tech Data via telefoonnummer 088-1334461

Terug naar Mediabibliotheek