• 29 maart 2022

Hybride Cloud beheren. Overziet uw klant het nog?

Heeft u ook klanten met on-premises implementaties die voor sommige workloads willen profiteren van de openbare cloud? Zij stappen dan over op de hybride cloud. Hybride cloudgebruikers moeten echter wel een manier vinden om gegevens effectief te benaderen en te beheren, gezien de uitdaging om gegevens over meerdere clouds te gebruiken en de toenemende complexiteit ervan.

Een uniform beheerplatform voor meerdere clouds

Deze organisaties willen een uniforme gegevensbeheerervaring waarmee ze gegevens van verschillende openbare cloudproviders kunnen beheren en beschermen. Veel bedrijven vertrouwen op hun opslagleverancier om een datafabric te bouwen waarmee ze alles vanaf één plek kunnen beheren. Zij moeten echter één enkele ervaring creëren voor alle cloudproviders.
Cloud Volumes ONTAP van NetApp is een doorbraak voor cloudopslagbeheer, dat instant snapshots, het klonen van opslagvolumes en gegevensreplicatie levert. Als interface voor Cloud Volumes ONTAP biedt NetApp Cloud Manager een ideale route naar gecentraliseerd beheer van de hybride cloud.

De drie belangrijkste voordelen van het gebruik van NetApp Cloud Manager:

1. Uniform beheer van gegevensopslag

NetApp Cloud Manager levert gecentraliseerd beheer van alle Cloud Volumes ONTAP-implementaties van uw klant, of deze nu AWS, Azure of de cloud van een andere provider zijn. Cloud Manager heeft één interface, die kan worden gebruikt om elke hybride cloudimplementatie via een dashboard te besturen.
Uw klant kan toegang verlenen tot Cloud Manager met behulp van vooraf gedefinieerde rollen, zoals Cloud Manager Admin, Tenant Admin en Working Environment Admin, om het machtigingsniveau van elke werknemer te beheren. Bewerkingen kunnen worden gevolgd en bewaakt vanuit een tijdlijnweergave, die kan worden gefilterd.

2.  Geavanceerde gegevensbescherming

NetApp Cloud Manager heeft een wizard waarmee uw klant gegevensreplicatie naar de cloudomgeving kan instellen door eenvoudig gegevensvolumes van de bronomgeving naar de bestemming te slepen en neer te zetten. Het maken van snapshots, herstellen en klonen van gegevens is net zo eenvoudig als dubbelklikken in het dashboard.
Uw klant kan het juiste type replicatie kiezen voor specifieke gebruikssituaties. Als hij ervoor kiest om te spiegelen, wordt het bronvolume op de bestemming exact gerepliceerd voor noodherstel. Dankzij het back-upbeleid kunnen meerdere brongegevensvolumes op dezelfde bestemming worden gerepliceerd, waardoor één langetermijnback-uparchief wordt gecreëerd.
Organisaties kunnen ook een planning maken voor het synchroniseren van gegevens op de bestemming. De synchronisatie draagt alleen de incrementele wijzigingen over die zijn aangebracht aan de bron sinds de laatste synchronisatie heeft plaatsgevonden. Incrementele overdracht van gegevens maakt replicatie snel en efficiënt.

3. Automatisering en orkestratie

Cloud Manager helpt bedrijven bij het automatiseren en orkestreren van complexe processen, zoals het maken van back-ups van on-premises gegevens in de cloud of het repliceren van gegevens uit verschillende cloudomgevingen. Bewerkingen kunnen worden geautomatiseerd en georkestreerd met behulp van eenvoudige drag-and-drop-functionaliteit.
De functie voor slepen en neerzetten kan worden gebruikt voor processen zoals lift-and-shift cloudmigratie, noodherstel, gegevensconsolidatie en samenwerking. Elke actie is beschikbaar via de RESTful API, die ondersteuning en integratie biedt met andere NetApp-cloudbeheersystemen, waardoor een datafabric mogelijk wordt.

Gratis 30 dagen testen

Door te kiezen voor NetApp Cloud Volumes ONTAP, kan uw klant zijn transitie versnellen naar een optimale hybride cloudervaring via NetApp Cloud Manager. Uw klanten kunnen hiermee hybride cloud snel implementeren en de juiste interface inzetten om uniform beheer van alle cloudinstanties in de opslagsystemen mogelijk te maken. NetApp Cloud Manager maakt het implementeren van hybride cloud eenvoudig en biedt tegelijkertijd doorlopend gegevensbeheer en -bescherming.

Test gratis 30 dagen lang via https://cloud.netapp.com/ontap-cloud.
Neem voor meer informatie contact op met het NetApp team van Tech Data, via 088-1334461 of mail naar netapp.nl@techdata.com

Terug naar Mediabibliotheek
  • Datamanagement