• 07 september 2021

Interview met Dell Technologies over Unstructured Data

Begin juli heeft Martijn ’t Mannetje, Business Unit Manager Dell Technologies bij Tech Data, een interview afgenomen met Reza Leeters van Dell Technologies over Unstructured Data. Tech Data ziet in de markt dat de hoeveelheid hiervan exponentieel toeneemt. Elk jaar produceren we minimaal het dubbele aan data dan het jaar ervoor. Logisch dat de markt dus vroeg of laat naar oplossingen zoekt om deze data goed op te slaan en veilig te houden, maar bovendien zoekt naar mogelijkheden om informatie uit deze data te halen. Een goede reden om eens direct bij de bron te vragen hoe Dell hierop inspeelt.

Martijn: Hi Reza, wat leuk dat je het e.e.a. wilt verduidelijken inzake het Unstructured Data Solutions-Portfolio vanuit Dell Technologies.

Reza: Bedankt voor de uitnodiging en leuk je te spreken. Het is essentieel dat onze partner community op de hoogte is van het uitgebreide Dell storage portfolio en in het bijzonder als het gaat om welke de mogelijkheden er zijn rondom Unstructured Data Solutions en hoe dit kansen biedt voor onze partners en klanten.

Martijn: Maar Reza, vertel nog eens: Wat is Unstructured Data precies?

Reza: Alle data die niet op een gestructureerde en vooraf gedefinieerde manier is opgeslagen, noemen we ongestructureerde data. Denk aan bijv. file & object bestanden, zoals video, e-mails, foto/beeldmateriaal, audiobestanden, enzovoort.

Martijn: Maar waarom is dit belangrijk om te weten?

Reza: Uit onderzoek van IDC blijkt dat vandaag de dag, zo’n 80 procent van de groei van data in datacenters bestaat uit dit type data. De uitdaging van deze explosieve groei van dit type data is de beheersbaarheid en het snel en gemakkelijk kunnen (terug)vinden van bestanden. Daarnaast wordt er met steeds grotere bestanden gewerkt en worden deze veel gekopieerd omdat men ze vaker uitwisselt en systemen zelf back-ups maken.

Doordat de opslag van deze data op hardware en in de cloud steeds goedkoper wordt, ziet men deze onderliggende uitdaging niet of nauwelijks, maar kan het uiteindelijk wel op de langere termijn voor nog grotere uitdagingen zorgen.

Martijn: En welke rol kan Dell Technologies daarin spelen?

Reza: Vanuit Dell Technologies hebben wij intelligente oplossingen ontwikkeld die partners/klanten hierbij ondersteunen, zoals bijv. PowerScale, Dell’s belangrijkste platform voor netwerkstorage (NAS). Het is een scale-out NAS-systeem in tegenstelling tot traditionele systemen voor scale-up storage die een vaste capaciteit hebben en waar alleen capaciteit en performance aan kan worden toegevoegd door meer capaciteit te kopen. Scale-out werkt met nodes waar onbeperkt nodes aan kunnen worden toegevoegd voor meer capaciteit en meer prestaties/performance.

PowerScale draait op besturingssysteem OneFS en samen vormen ze een innovatief platform voor het opslaan, beheren, beschermen en analyseren van ongestructureerde data. Bovendien zijn we met Data IQ in staat om storagesystemen van klanten/partners snel te indexeren, zodat men inzicht heeft in alle data, waar die ook staat.

ECS is ’s werelds eerste commercieel beschikbare cloudopslagplatform. Omdat moderne applicaties nieuwe uitdagingen met zich meebrengt om gegevens efficiënt te beheren, op te slaan en te beschermen, terwijl de bestaande IT-bronnen volledig worden geoptimaliseerd.
Met ECS wordt het schaalbare, kost-efficiënte model en de eenvoud van openbare cloud-diensten geleverd met de betrouwbaarheid en controle van een private cloud-infrastructuur.

Martijn: Voor welke doelgroep is dit dan?

Reza: Dit is zeer uiteenlopend; deze zitten in segmenten zoals, Finance, MEEA, ziekenhuizen, overheden en retail.


Martijn: Bedankt Reza voor jouw input en samenwerking in deze.
Reza: Graag gedaan en jij ook bedankt.

Reza: Kun je eens vertellen wat Tech Data eigenlijk in deze kan betekenen?

Martijn: Nou, als eerste hebben wij een PowerScale (F600) voor demonstratiedoeleinden of als Proof of Concept-device beschikbaar welke partners kunnen gebruiken om in te zetten bij eindklanten. Ten tweede hebben wij een implementatie engineer die PowerScale-gecertificeerd is om partners te ondersteunen met installatie en implementatie, maar hebben ook technische-consultants beschikbaar om samen te sparren met partners om zorg te dragen voor een optimale oplossing voor eindklanten. Ten derde heeft Tech Data ook een aparte afdeling gespecialiseerd in IOT/AI en Data Analytics oplossingen om klanten verder te ondersteunen met de Digitale Transformatie.

Met dit interview hebben we een duidelijk beeld van het belang van een juiste strategie over de toenemende hoeveelheid data bij uw klanten. Dell Technologies en Tech Data nodigen u uit om verder te praten met ons en u te helpen met zowel technologie als tot een goede offerte en implementatie te komen.

Martijn ’t Mannetje van Tech Data is bereikbaar via e-mail dell@techdata.nl of telefonisch via 088-1334000.

Terug naar Mediabibliotheek
  • Datastorage