• 16 juni 2021

Is de storage infrastructuur in Retail klaar voor de toekomst?

Organisaties kijken momenteel naar hoe zij na de pandemie snel weer relevant en winstgevend kunnen zijn. In Retail is het bijvoorbeeld zaak om goed te kijken hoe er straks volop ingezet kan worden met de learnings die er getrokken kunnen worden van afgelopen jaar. Door de overgang naar 100% online, Click & collect en shoppen op afspraak is er een gewenning ontstaan aan het gemak van meer opties, persoonlijke en relevante aanbiedingen en benadering en snelle (liefst directe) beschikbaarheid. Organisaties die data-driven zijn en met hun marketing de juiste relevantie naar hun klanten overbrengen, doen goede zaken. Het is nu zaak om de retail dusdanig te transformeren dat optimale symbiose ontstaat in online- en winkelbeleving en daaruit vloeiende winstgevende business.

Transformatie binnen Retail

Met dunnere marges, toegenomen concurrentie van online handel en veranderende klantloyaliteit moeten retailers hun websites efficiënter maken, verspilling minimaliseren en automatisering gebruiken om personeel vrij te maken, zodat ze zich kunnen concentreren op klantenservice.

De klanten van vandaag zijn immers op zoek naar meer dan alleen de traditionele koopervaring. Ze verwachten op verschillende manieren toegang te hebben tot opties. Met data die retail heeft, kunnen klantvoorkeuren bij worden gehouden en kooptrends worden geanalyseerd om nieuwe diensten en een meer gepersonaliseerde winkelervaring te bieden die zal leiden tot omzetgroei.

De automatisering en transformatie die retailorganisaties klantgericht en relevant laten zijn, zijn bijvoorbeeld: afrekenen zonder kassa, verbonden logistiek, AI-ondersteunde klantidentificatie, Real-time voorraad en prijsbeheer en mobiele handel op de winkelvloer.

Data die met deze technologie wordt gegenereerd, verwerkt en inzichten geeft, wordt ondersteund door een uitgekiende en gevirtualiseerde IT-infrastructuur. Vm’s, containers, gedeelde opslag en gecentraliseerd extern beheer kunnen allemaal downtime verminderen en de behoefte aan IT-ondersteuning op locatie minimaliseren.

Bestaande Edge-locaties maken vaak gebruik van afzonderlijke systemen met één operationele toepassing (verkooppunt, apparatuurbewaking, voorraadbeheer, gebouwbesturingen, videobewaking, enz.). Dit leidt tot datasilo’s die de vooruitgang in operationele efficiëntie, functionele samenwerking en het creëren van nieuwe diensten belemmeren. Retailers hebben een oplossing nodig die geoptimaliseerd kan worden voor elke individuele locatie, of het nu gaat om een flagshipstore of een kleinere locatie in een meer afgelegen, landelijk gebied.

 De Lenovo en Scale Computing-oplossing

Een typische architectuur omvat externe locaties van verschillende groottes met verschillende rekenbehoeften. Deze Edge-sites zijn verbonden met de belangrijkste zakelijke services en databases in een datacenter of openbare cloud.

Om het hoofd te bieden aan de verscheidenheid aan uitdagingen waarmee retailers worden geconfronteerd bij het bijwerken van hun Edge / externe infrastructuur, is Lenovo een partnerschap aangegaan met Scale Computing om een ​​oplossing te bieden die aan hun behoeften van vandaag en morgen kan voldoen. Scale Computing HC3 Edge-software en de bekroonde ThinkSystem-servers en netwerken van Lenovo zijn ideaal voor retailers omdat ze de eenvoud, schaalbaarheid en beschikbaarheid omvatten die de footprint van infrastructuurbeheer verkleinen.

Door een eenvoudige gevirtualiseerde oplossing te bieden, kunnen Edge-locaties zowel hun traditionele IT- als OT-applicaties samen met hun nieuwe transformatieve IoT-applicaties draaien op een gemeenschappelijke infrastructuuroplossing. Dit verlaagt de kosten, vereenvoudigt het beheer en stelt retailers in staat om nieuwe services en applicaties te testen en snel te implementeren. De oplossing kan worden geïmplementeerd als een standaardcluster met drie knooppunten, of voor nog kleinere situaties als een enkel knooppunt. Systemen kunnen op afstand worden beheerd via een enkele webinterface die een beheerder inzicht geeft in hardware- en softwarecomponenten, waaronder hypervisor en individuele VM-consoles.

Voordelen van een Lenovo en Scale Computing-oplossing

  • Eenvoudig te implementeren: systemen kunnen binnen enkele minuten worden geïnstalleerd en bekabeld, virtuele machines kunnen in minder dan een uur worden gemaakt zonder gespecialiseerde training.
  • Lagere TCO: de HC3 Edge-software bevat de hypervisor, dus er zijn geen extra licentiekosten verbonden aan een afzonderlijke hypervisor. Back-up en herstel zijn ook inbegrepen.
  • Zeer veerkrachtig: de architectuur is gebouwd met lagen van redundantie. Intelligente automatisering behandelt schijfstoringen en knooppuntstoringen, door gegevens opnieuw te verdelen over de resterende schijven en VM’s over de resterende knooppunten. Dit zorgt ervoor dat de organisatie aan de slag blijft.
  • Vereenvoudigd beheer: beheerders kunnen hun webbrowser snel verbinden met externe systemen en opslag- en virtuele machines beheren vanuit één beheerinterface, waardoor updates op afstand kunnen worden afgehandeld en een tijdige implementatie kan worden gegarandeerd.
  • Eenvoudig uit te breiden en bij te werken: het toevoegen van een ander knooppunt aan de oplossing is eenvoudig. Gewoon installeren, bekabelen, inschakelen en een IP-adres toewijzen en het knooppunt wordt naadloos opgenomen in het cluster. Software- / firmware-updates komen rechtstreeks naar de webinterface, waar ze met een enkele klik kunnen worden geïnstalleerd.
  • Eén gemeenschappelijk hardwareplatform: voer alle toepassingen uit vanaf het verkooppunt, gebouwbeheer, beveiligingstoepassingen, voorraadbeheer, activabeheer, enzovoort, evenals backofficetoepassingen en nieuwe IoT-toepassingen zonder dat er meerdere systemen nodig zijn, kosten en vereenvoudiging van het beheer.

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over de Future-Ready Store Infrastructure-oplossing contact op het Lenovo-team van Tech Data, bereikbaar via lenovo-dcg@techdata.com of telefonisch via 088-1334462

Terug naar Mediabibliotheek
  • Infrastructure