• 31 januari 2022

On-premises storage, maar met alle kenmerken en voordelen van cloud?

IT beheerders hebben afgelopen jaren de uitdaging gehad om een keuze te maken tussen migreren van een deel van data naar de cloud of om deze toch on-premises te houden. Organisaties kunnen eenvoudigweg niet meer zonder de cloud, vanwege de flexibiliteit, kostenbesparingen en het always-on principe, wat de customer experience vergroot. Wat zijn de ontwikkelingen en opties voor organisaties die wél willen profiteren van de voordelen van cloud, maar de data toch liever on-premises willen houden?

Nieuwe oplossingen voor bedrijfskritische data en workloads.

Leveranciers kijken naar de wensen van klanten als het om hun bedrijfskritieke data gaat. Een goed voorbeeld dat we kunnen noemen is de nieuwe storageoplossing van HPE: Alletra storage. Deze biedt exact waar het om gaat: storage die veilig in het pand blijft, maar tegelijkertijd alle kenmerken en voordelen biedt van de cloud.

You like cloud? Cloud-like oplossing van HPE, maar dan on-premises.

Door HPE Alletra in te zetten kunnen organisaties de risico’s verlagen door cloud-like beheer, waaronder automatische upgrades en eenvoudige deployment van storage en herkenning van nieuwe devices in het netwerk en de automatische beveiliging die hierop wordt toegepast. Dit alles vindt plaats via HPE’s Data Services Cloud Console, zodat overal ter wereld 24×7 beheer mogelijk is.

Betaal naar gebruik

Ook cloud-like is de afrekenmethode voor Alletra: net als bij cloud betaalt uw klant voor het aantal Terabytes die wordt opgeslagen via een jaarlijkse subscription. Daarmee kan een klant instappen op wat binnen nu -en zeg- een jaar wordt verwacht aan groei, en tussentijds opschalen als de business daarom vraagt, met een eenvoudige uitbreiding van de subscription.

Cloud by Design, maar dan on-premises

Met dit nieuwe soort oplossingen wordt de cloud in huis gehaald. Innovatieve ideeën zoals HPE Alletra zullen we naar verwachting meer gaan zien in de nabije toekomst. Kostenbesparingen voor gebruik, beheer en beveiliging zijn hiermee eenvoudig te verwezenlijken, terwijl de organisatie de strategie van het bieden van flexibiliteit van cloud en data veilig in de on-premises omgeving houden, volledig nastreeft en faciliteert.

Lees ook de Factsheet van HPE eens over HPE Alletra 6000 en 9000, met conversation starters voor u en  voordelen en vraagstukken die het oplost. Of neem contact op met het HPE team van Tech Data.

Terug naar Mediabibliotheek