• 04 februari 2022

Waarom kiezen voor opslag in Dell PowerStore

Organisaties met cloud-mobiele infrastructuren lopen aan tegen complexe vraagstukken waar hoge eisen worden gesteld aan hun dataopslag. Eén van de veelgevraagde oplossingen is Dell PowerStore. Met een grote performance op gebied van snelheid, efficiëntie , capaciteit en uitstekende en flexibele mogelijkheden voor schaalbaarheid, is PowerStore zeer geschikt voor middelgrote tot grote organisaties met extreem bedrijfskritische data.

Dell PowerStore heeft eigenschappen die organisaties helpt hun storageuitdagingen het hoofd te bieden. We zetten de belangrijkste eigenschappen voor u op een rij:

1. Softwaregedefinieerde architectuur

Dell PowerStore is gebouwd op een op containergebaseerde softwarearchitectuur. Naast de geavanceerde systeemmogelijkheden maakt de modulariteit van containers het mogelijk functies over te dragen. Het biedt standaardisatie en snelle time-to-market voor nieuwe mogelijkheden en maximale flexibiliteit bij de deployment. Toepassingen waaronder AppSync, SRM en Data Protection Suite, kunnen rechtstreeks in de PowerStore-werkomgeving worden geïntegreerd.

2. Ongeëvenaarde flexibiliteit met AppsON

Integratie van PowerStore met on-board VMware ESXi resulteert in een nieuw niveau consolidatie voor bedrijfsopslag, dankzij het combineren met vSphere-beheeromgeving en serverbronnen. Het voordeel hiervan is de enorme flexibiliteit voor applicatie-implementaties, met naadloze beweging tussen de PowerStore-apparaten en VMware ESXi-servers en ruimtebesparing dankzij edge- en externe implementaties.

3. Intelligente automatisering

PowerStore stroomlijnt de ontwikkeling van applicaties en automatiseert opslagworkflows door middel van integratie met een breed ecosysteem van toonaangevende DevOps en open management frameworks. Het ondersteunt uitgebreide integratie met VMware-beheer en de operationele functies, waaronder vSphere-opslagbeheer en provisioning, VAAI, VASA en native vVols-ondersteuning. In de snelgroeiende gebieden van containerisatie en DevOps, profiteren PowerStore klanten van plug-ins, waaronder die voor CSI, Kubernetes, Ansible en vRealize Operations.

4.Autonome werking

PowerStore maakt gebruik van intelligente gegevensplaatsing om het gebruik en de prestaties van het systeem te verbeteren via de gebalanceerde provisioning van nieuwe opslagvolumes. Daarbij blijft de  machine learning-engine continu werken en bewaakt het cluster, doet aanbevelingen voor het opnieuw in evenwicht brengen van cluster-bronnen, het identificeert en automatiseert de wijzigingen die nodig zijn om een ​​optimale efficiëntie te behouden.

5.Opslagtechnologie van de volgende generatie

De all-NVMe-architectuur van de PowerStore levert het volledige potentieel van solid-state opslag, met hogere bandbreedte en lagere latentie om aan de vereisten van Flash SSD’s te voldoen, maar ook het nieuwe Intel Optane Storage Class Memory (SCM) voor nog betere prestaties.

Het active-active ontwerp van Dell PowerStore met hoge beschikbaarheid ondersteunt native blok-, bestands- en vVols op één enkel systeem. Dit levert superieure, consistente opslagefficiëntie op, mogelijk gemaakt door de inline, always-on datareductie met de aanzienlijke prestatievoordelen van hardwareversnelling, gebruikmakend van Intel QuickAssist-technologie.

6. Empower the cloud

PowerStore-klanten kunnen hun on-premise infrastructuur eenvoudig integreren in hybride cloudoplossingen omgevingen met behoud van operationele consistentie. Voor VMware-klanten: VMware Cloud on AWSlevert een naadloze hybride cloud door hun on-premise vSphere-omgeving uit te breiden naar de AWS Cloud,en het leveren van PowerStore-blok- en bestandsservices voor VCF-implementaties. Met PowerStore’s AppsON mogelijkheid via vSphere, kunnen gebruikers eenvoudig applicaties en gegevens migreren tussen PowerStore en AWS, zonder dat er aanvullende beheertools nodig zijn.

7.  Opschalen voor flexibele groei

Geavanceerde clusteringstechnologie stelt PowerStore in staat om de verwerkingskracht van het systeem te schalen tot vier apparaten, terwijl het schalen van individuele schijven de flexibele capaciteitsgroei en de optimale balans van resources regelt. De schaalbaarheid van opslag, wordt gecombineerd met de mogelijkheid om prestaties te schalen naarmate de toepassingsbehoeften groeien en evolueren. En met Intelligent resource balancing, kan PowerStore automatisch opslag en workloads balanceren.

8.  Voorspellende analyses en proactieve monitoring

CloudIQ is een native cloudgebaseerde applicatie voor opslaganalyse die gratis wordt meegeleverd met PowerStore. Het biedt uitgebreide monitoring van de systeemstatus, prestaties, capaciteit, configuraties, en beschermingsstatistieken. Het combineert deze statistieken met machine learning en voorspellende analyses om de capaciteitsplanning te verbeteren en problemen op te lossen voordat ze de bedrijfsvoering verstoren. CloudIQ creëert een uitgebreide en proactieve gezondheidsscore per array om ervoor te zorgen dat elke PowerStore de optimale basis is voor het runnen van bedrijfsgegevens met de hoogste beschikbaarheid.

9.  Toekomstbestendig met upgrades op elk moment

Dell staat achter elk PowerStore-systeem met het Future-Proof-programma, inclusief 4:1-gegevens reductiegarantie en Anytime Upgrade, het meest flexibele upgradeprogramma voor controllers in de branche. Anytime Upgrade biedt data-in-place upgrades naar de volgende generatie PowerStore, of een schaalvergroting van bestaande omgevingen met een tweede systeem gelijk aan het eerste. PowerStores kunnen zonder onderbreking worden vervangen met behoud van bestaande schijven, uitbreidingen en behuizingen, zonder dat er nieuwe licenties of extra aankopen nodig zijn. Met PowerStore kan infrastructuur gemoderniseerd worden zonder enorme upgrades, zonder uitvaltijd en zonder impact op applicaties.

Meer informatie over Dell Powerstore vindt u hier. Of neem eens een kijkje op Dell’s Future Proof Loyalty Program.

Terug naar Mediabibliotheek
  • Infrastructure