Een goed plan is het halve werk

Datamigraties worden vaak als risicovol beschouwd. Dat hoeft niet als er maar een goed plan is en daarnaar gehandeld wordt. In een rapport van Gartner wordt organisaties aanbevolen om data en applicaties te ‘ontwarren’. Hiermee wordt de datazwaarte beter handelbaar. De actie hier is om de complexiteit van data met applicaties goed inzichtelijk te hebben en eventueel keuzes te maken die applicatiemobiliteit introduceert en datamanagement en dataregulering verbeteren.

Moderniseren van applicaties

Datamigratie is vaak ook een uitstekende gelegenheid om applicaties en werkwijzen in de organisatie te moderniseren. We zien vaak dat applicaties jarenlang meegaan, maar soms worden ingehaald door de organisatie, de markt of de strategie. Applicaties die jarenlang uitstekend on-premises werkten, kunnen soms beter vervangen worden door nieuwe applicaties, die meer flexibiliteit, veiligheid en functionaliteit bieden, vaak voor een lagere prijs. Datamigratie biedt dus ook kansen voor jou aan de consultancy- en licentiekant.

We hebben voor u een top 5 van grootste uitdagingen bij datamigratie.

COMMUNICATIE

Hoewel dit geen technische uitdaging is, valt of staat alles met de planmatige en gestructureerde aanpak van de migratie en de communicatie hiervan met álle belanghebbenden. Van directie tot en met productie, van marketing tot en met leveranciers, en uiteraard vergeet je de klanten niet. Het hebben van een communicatieplan is dan ook een must.

GEBREK AAN TIJD

Ook hier geen technische reden, maar de simpele reden dat migraties niet altijd foutloos gaan, door te krap te plannen. Neem de tijd voor het ontwarren, inzichtelijk krijgen van data, rechten en toegang, welke applicaties en hoe deze ermee werken en moeten gaan werken na de migratie. En bouw een ruime tijd in voor testen, of ga vast werken in een testomgeving.

ONVOLDOENDE ONDERZOEK NAAR REFERENTEN

Dit gebeurt helaas nog te vaak: doe onderzoek naar andere organisaties die eenzelfde traject met dezelfde applicaties of migratiemethode hebben uitgevoerd. Leer daarvan en pas jouw plan daarop aan.

ONVOLDOENDE BETREKKEN VAN DE BUSINESS

Het klinkt als een open deur, maar de organisatie moet gebruik gaan maken van de data op de nieuwe locatie. Betrek hen vroegtijdig en luister of er zaken ontbreken die een succesvolle migratie in de weg staan. Moeten er legacy systemen beschikbaar blijven, bijvoorbeeld voor servicecontracten? Wat zijn de risico’s? Is het moment dat data op de nieuwe locatie beschikbaar is, goed gekozen? Niet in de drukste periode van het jaar?

ONTBREKEN VAN VOLDOENDE TOOLING VOOR DATA INTEGRITEIT

Bij grote migraties zal ook een dataintegriteitscheck of tooling gebruikt moeten worden die de juistheid en compleetheid van data checkt. Voor grote organisaties met een groot maatschappelijk belang, of organisaties met gevoelige data die lang nog beschikbaar moet zijn is dit essentieel.

Succesvolle migratie?

Tech Data denkt en helpt mee.

Je ziet, data migratie is een actie voor IT, maar die de hele organisatie en stakeholders raakt. Naast het personeel is data de belangrijkste asset voor organisaties. Gelukkig levert TD SYNNEX alle technische oplossingen om migraties soepel te laten verlopen. Met migratieoplossingen van Lenovo, HPE, NetApp en Dell zorg je dat data snel en veilig naar de nieuwe omgeving wordt gebracht en de organisatie kan profiteren van de voordelen van de nieuwe situatie.

Maar ook denken wij mee met jou wat de slimste en meest efficiënte aanpak is om de migratie uit te voeren, als wij maar weten met welk doel en naar welk soort omgeving de data moet worden gemigreerd. Voor sommige van onze merken leveren wij consultancy en engineers om samen met jou de migratie vorm te geven en uit te voeren.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wij vertellen je graag meer.

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • * Dit veld is verplicht..

  • Wij verwerken uw gegevens conform onze privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.